Ulkomailla

Valuutan vaihtaminen ulkomailla matkan aikana on yleistä edullisempien kurssien toivossa. Usein kuitenkin jo kotimaassa tapahtuva rahanvaihto on edullisempi vaihtoehto, mutta tämä vaihtelee kohdemaittain.

Hotellit

Rahanvaihto hotelleissa ei yleisesti ottaen kannata. Useimmiten joudut maksamaan huonon kurssin lisäksi lisämaksuja valuutan vaihtamisesta, joten jollei sinulla ole parempaa tietoa kyseisen hotellin rahanvaihtopolitiikasta, suosittelemme välttämään tätä vaihtoehtoa.

Pankit

Kohdemaasta riippuen paikallisissa pankeissa vaihtokustannukset vaihtelevat suuresti. Usein kurssit ovat edullisia, mutta joissain tapauksissa perittävä palkkio vaihdosta voi olla kohtuuttoman suuri. Lisäksi kohdemaan pankkipolitiikka kannattaa selvittää etukäteen, sillä eräissä maissa valuuttaa ei edes välttämättä vaihdeta ilman paikallista henkilöllisyystodistusta tai pankkitiliä.

Valuutanvaihtopisteet

Valuutanvaihtopisteet ovat yleisiä paikkoja vaihtaa rahaa. Jos ulkomailla haluaa vaihtaa valuuttaa, kannattaa näiden pisteiden kanssa olla tarkkana. Usein kurssit vaikuttavat edullisilta, mutta lisäksi saatetaan periä yllättävä lisämaksu valuutan vaihtamisesta, josta ei välttämättä mainita missään ennen kuin olet jo antanut rahasi myyjälle. Tietenkin myös ulkomailta löytyy rehellisiä toimijoita ja suurten valuutanvaihtoketjujen toimipisteet ovat useimmiten luotettavia.


Powered by WordPress. Designed by elogi.